Určite ste už aj vy počuli o minimalistických interiéroch, ktoré sa dnes tešia čoraz väčšej obľube. Ich výhodou je skutočnosť, že pozitívne vplývajú na emócie človeka, opticky zväčšujú priestor, pôsobia uhladeným dojmom a prinášajú aj praktické benefity.

Výhodou napríklad aj je, že sa dajú sa jednoducho upratovať 😊

Chceli by ste si svoju domácnosť zariadiť v minimalistickom duchu aj vy? Prinášame vám niekoľko praktických tipov, na čo všetko by ste mali brať ohľad.

Menej je viac

Minimalistický interiér musí pôsobiť vzdušne a priestranne. Zbavte sa preto všetkých zbytočností, ktoré pohlcujú miesto. Namiesto 5 menších skriniek je lepšou voľbou jedna veľká, kam hravo pomestíte všetky veci.

Rôzne drobné dekorácie síce môžu byť pekné, no v minimalistickom interiéri to s nimi nepreháňajte. Čím menej vecí sa bude povaľovať na skrinkách či poličkách, tým lepšie.

Praktický tip: Do minimalistických interiérov sa perfektne hodia vstavané skrine, ktoré prirodzene zapadajú do dizajnu miestnosti a zbytočne nevytŕčajú do priestoru.

Svetlé farby a prírodné materiály

Vzdušný charakter sa dá jednoducho navodiť aj svetlými farbami. V minimalistických interiéroch sú obľúbené hlavne biele steny, avšak veľkej popularite sa tešia tiež jemné pastelové farby. Tie perfektne doladíte svetlými odtieňmi drevenej podlahy a nábytku.

Minimalistickým interiérom zvyčajne dominujú prírodné materiály, najmä drevo, kameň a kov. Nezabúdajte na správne osvetlenie. To zabezpečia napríklad moderné LED svietidlá. Na optické zväčšenie a presvetlenie priestoru môžete použiť aj vhodne umiestnené zrkadlá.

Interiér, v ktorom sa budete cítiť skvele

Chceli by ste si aj vy zariadiť moderný minimalistický interiér?

Neváhajte nás kontaktovať. Navrhneme vám unikátny dizajn presne podľa vašich predstáv, ktorý bude vyžarovať výnimočné emócie a zmení vaše bývanie na nepoznanie!