Stereotypy v interiérovom dizajne neexistujú. Teda, s dokonalým dámskym alebo pánskym interiérom sa nikdy nestretnete. Predsa len však existujú črty, ktoré sú typické pre ženské a mužské domácnosti. Prinášame vám krátky prehľad tých najvýraznejších.

Pánsky interiér: Tmavšie odtiene a dôraz na praktickosť

Muži zvyčajne v interiéri uprednostňujú chladnejšie farby. V dnešnej dobe sa veľkej obľube tešia napríklad jemné sivé steny a doplnky. Populárna je však aj klasická biela, modrá či zelená.

Menej je viac

V pánskych interiéroch zvyčajne nenájdete veľa dekorácií – rôznych vankúšikov, vázičiek a iných drobností. Muži si potrpia hlavne na praktickosti. Zariadenie domácnosti sa snažia prispôsobiť tak, aby naplno ladilo s ich životným štýlom a aby mali všetky dôležité veci poruke.

Čo sa týka materiálov, mnohí muži sú fanúšikmi kovových doplnkov, kvalitnej kože či kamenných obkladov stien. Často preto svoje domácnosti zariaďujú v súlade s industriálnym štýlom.

Dámsky interiér plný emócií

Ženy sú od prírody emočnejšie stvorenia. Preto pri navrhovaní svojich domácností dbajú na to, aby z nich vyžarovala správna charizma. Dávajú si záležať najmä na jemnom doladení farieb. Zvyčajne uprednostňujú svetlé teplé odtiene – pieskovú, béžovú, žltú, pastelovú ružovú či fialovú farbu.

Doladenie do najmenších detailov

Dámy si rady svoju domácnosť vyzdobia rôznymi drobnými dekoráciami. Okrem obrazov či sošiek interiér často obohatia aj o rastliny. Dôraz kladú tiež na vôňu. V ženskej domácnosti preto veľakrát nájdete vonné sviečky či osviežovače vzduchu s prírodnými éterickými olejmi.

Interiér presne podľa vašich predstáv

Aby ste sa vo svojej domácnosti cítili naozaj skvele, mali by ste si ju vyladiť presne podľa vašich predstáv. Nezáleží na tom, či uprednostňujete klasické štýly, alebo máte špecifické požiadavky. Vaše sny o ideálnom domove vám pomôžeme premeniť na realitu.

Kontaktujte nás a my vám navrhneme moderný interiér, ktorý bude spĺňať aj tie najnáročnejšie kritériá!