Ako vytvoriť jarnú pohodu v dome / v byte

4 tipy, ako si vytvoriť jarnú pohodu v dome alebo byte

Jar je v plnom prúde a vy možno rozmýšľate nad tým, ako si skrášliť a oživiť interiér, aby z neho sršali pozitívne emócie. Prinášame vám niekoľko tipov na úpravy a doplnky, pomocou ktorých viete aj vy svojej domácnosti dodať výnimočnú charizmu.

1. Uprednostnite živé farby

Elegantná biela či sivá je síce fajn, no keď sa na ňu pozeráte dlhšie, môže pôsobiť tak trochu fádne. Ak vašej domácnosti dominujú chladnejšie odtiene bez emócie, skúste ich doladiť výraznejšími doplnkami. Napríklad, vankúšmi na sedačku, zaujímavými obrazmi alebo rôznymi dekoráciami. Praktický tip: Ak rozmýšľate nad premaľovaním vášho interiéru, skvelou voľbou môžu byť pastelové farby. Napríklad, jemná ružová, oranžová, zelená či modrá. Tie sa v dnešnej dobe tešia veľkej obľube a dajú sa ľahko kombinovať.

2. Prírodné motívy

Tradičným symbolom jari sú kvitnúce rastliny. Aj tie môžete jednoducho vniesť do svojej domácnosti. Napríklad, v podobe obliečok na vankúše alebo obrazov. Skvelým spôsobom, ako interiér obohatiť o prírodné motívy, môže byť tiež nalepenie kvalitných tapiet na steny. Prírodný nádych vašej domácnosti dodajú aj kamenné obklady. Výbornou voľbou je tiež voňavý nábytok vyrobený z dreveného masívu.

3. Rastlinné dekorácie

Živé rastliny sú  jednou z najlepších jarných dekorácií  do domácnosti. Je len na vás, či uprednostníte tradičné slovenské alebo exotické zahraničné druhy.

4. Presvetlite svoju domácnosť

Prirodzené slnečné svetlo pozitívne vplýva na ľudskú psychiku. Ak sa chcete cítiť skvele, pustite ho do svojej domácnosti! Čím menej budete mať svoj interiér naprataný zbytočným nábytkom a doplnkami, tým svetlejšie a priestrannejšie bude pôsobiť. Optické presvetlenie interiéru dosiahnete aj použitím svetlejších dominantných farieb a zrkadiel. Chcete si aj vy vytvoriť dokonalú jarnú pohodu vo vašej domácnosti, no neviete si dať rady, ako postupovať? Obráťte sa na nás! Navrhneme vám unikátny dizajn interiéru, ktorý bude v súlade s najnovšími trendmi a dodá vášmu domu či bytu výnimočnú emóciu.

Zdroj :  Pinterest.com